Hrvatska obala slovi za jednu od najrazvedenijih i najljepših na svijetu, a krase je predivne plaže s kristalno čistim morem te brojne slikovite uvale i grebeni. Većinom nalazimo šljunčane, stjenovite i kamene plaže koje osim bogate rekreativno-sportske ponude zadovoljavaju i najviše standarde čistoće pa ih tako gotovo stotinjak nosi Plavu zastavu.

Pješčane su plaže posebno prikladne za obitelji s djecom a nalazimo ih u Crikvenici, u Medulinu nedaleko Pule te na otoku Rabu na kojem se nalazi poznata Rajska plaža. Tu je i glasovita plaža Sakarun na Dugom otoku specifična po bijelom pijesku i tirkiznom moru. Među obiteljima su popularne i plaže sa sitnim šljunkom duž Makarske rivijere a svakako treba spomenuti i jednu od najljepših šljunčanih plaža na Jadranu, plažu Zlatni rat na otoku Braču. Na otoku Krku i u Istri, točnije u blizini Poreča, Medulina, Rovinja i Vrsara postoje razne naturističke plaže i kampovi, dok je najpoznatija plaža za mlade i zabavu sad već kultno Zrće u Novalji koje iz godine u godinu privlači tisuće mladih iz cijelog svijeta. Kornatske su pak plaže idealne za robinzonski turizam i pravi raj za one koji žele uživati u osami, a ljubiteljima intime i slikovitih uvala bit će zanimljiv i Rt Kamenjak na krajnjem jugu Istre.

Plaže su to koje će zadovoljiti svačije apetite, od obitelji s djecom i onih željnih sporta i zabave, pa sve do naturista i onih koji preferiraju potpunu osamu.